20-10-08
Witlofsoep met gerookte paling
Voorgerecht voor 4 personen
10 middelgrote stronken witlof
1 grote aardappel
25 g boter
250 gr gerookte palingfilet
peper en zout
1/2 liter kippenbouillon
1 el korianderblaadjes, grof gehakt

Snijd de witlofstronken over de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest van de stronkjes in reepjes. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de witlof met de aardappelblokjes 5 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en breng de soep tegen de kook. Laat de soep 15 minuten koken op laag vuur en pureer de soep dan met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Roer de creme fraiche los en roer deze door de soep. Verdeel de gerookte paling in stukjes over soepkommen en schenk de soep in de koppen. Garneer met koriander.
Bereiden: 25 minuten
Geplaatst om 16:40 in Etenen drinken |
Reacties
Vergeet niet de creme fraiche te kopen! Die staat namelijk niet vermeld bij de ingredienten. Heerlijk gerecht!
Geplaatst door: Jan van Wijngaarden | 23-12-08 om 13:29